Rolluiken

Rolluiken hebben de volgende voordelen: thermische bescherming (zomer en winter), reductie van het regengeluid, verduistering, bescherming tegen inbraak (inbraakwerende rolluiken).

Bovendien hebben ze ook een isolerende functie waardoor de warmte in de winter beter binnen blijft, en het in de zomer ook koeler binnen blijft.

U kan kiezen tussen aluminium en PVC voor de lamellen. Elk materiaal heeft zijn specifieke voordelen. PVC-rolluiken zijn standaard goedkoper, maar aluminium een hogere isolatiewaarde en is veiliger. 

 Er zijn drie soorten rolluiksystemen: inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. 

We hebben scherpe prijzen voor alle rolluiken en toebehoeren

Inbouwrolluiken en Opbouwrolluiken

Bij inbouwrolluiken bevinden de rolluiken zich in een opengelaten plaats boven de deur/raamopening. Het rolluik bevindt zich achter de buitensteen en boven het raam, en is afgewerkt met een omkasting. Deze rolluiken zijn heel populair bij nieuwbouw omdat de uitsparing makkelijk kan worden voorzien en het gehele systeem netjes kan afgewerkt worden.
Aangezien het hier gaat over een onderbreking van de bouwisolatie, is het van belang om de kast te isoleren met een PIR- of XPS-isolatie plaat.
Bij opbouwrolluiken vormen raam en rolluikkast één geheel. Een opbouwrolluik wordt achter het raamkozijn gemonteerd en vervolgens als geheel achter de buitensteen geplaatst.
Dit type rolluik heeft minder plaats nodig dan de inbouwvariant, waardoor de uitsparing in de muur kleiner is. Deze kasten worden in tegenstelling tot hun tegenhanger in de fabriek al voldoende geïsoleerd.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken (incl. inbraakwerende rolluiken) hebben een uitgebreid gamma van 24 kleuren. Deze rolluiken worden aan de buitengevel boven het raam gezet. Het rolluik loopt via geleiders voor het raam naar beneden. 

De voorzetrolluiken kunnen geplaatst woorden:

  • Bij een 'op de dag'-plaatsing waar er zich bevindt boven het raam tegen de buitenmuur of
  • 'In de dag'-plaatsing waar het rolluik voor het raamprofiel wordt geplaatst, waardoor een gedeelte van de kast onder de buitenmuur zit. Een ander gevolg is dat de achterzijde van de kast gedeeltelijk voor het glas zit.

Voorzetrolluiken zijn heel populair bij renovatie. Zij hebben heel wat voordelen, zijn veiliger en brengen geen extra warmteverlies met zich mee (omdat er geen uitsparing in de muur is).

Afstandbedieningen en motors voor rolluiken